De lucht-lucht warmtepomp plukt de energie uit de buitenlucht en brengt die naar binnen. De behandelde lucht wordt de woning binnen geblazen via de binnenunits. Deze units kunnen zowel warme als koude lucht blazen, naargelang de behoefte. Mitsubishi Electric heeft een ruime keuze aan binnenunits, gaande van design wandmodellen tot kanaalunits die volledig in een vals plafond weggewerkt worden. Eender welk toestel u kiest, alle units staan garant voor een optimaal binnenklimaat.

Binnen de lucht-lucht warmtepompen onderscheiden we twee systemen: een mono split- en een multi splitsysteem. De benaming zegt het zelf: bij een mono splitsysteem stuurt de buitenunit één binnenunit aan. Beide units zijn door middel van elektrische en koeltechnische leidingen met elkaar in één systeem verbonden. Bij een multi splitsysteem is het mogelijk om één buitenunit met meerdere binnenunits (tot 8 stuks!) te combineren. Dit is een ideale oplossing voor individuele klimaatregeling van meerdere ruimtes.

Meer weten?

Uw voordelen

Gratis energie

Warmtepompen halen zo’n 75% van hun energie voor verwarming en/of voor de productie van warm water uit de directe omgeving. Afhankelijk van het systeem is dat de grond, de buitenlucht of het water. Lucht-water en lucht-lucht warmtepompen gebruiken de lucht als natuurlijke, gratis en overal beschikbare warmtebron. Extra investeren in grondboringen of graafwerken is dus niet nodig.

Zeker comfort

‘Ben ik met een warmtepomp het hele jaar door zeker van een optimaal warmtecomfort?’ Absoluut! Ook in de winter bevat de lucht immers voldoende energie om een huis efficiënt te verwarmen en van sanitair warm water te voorzien. Onze warmtepompen halen bovendien een 100% verwarmingscapaciteit bij lage buitentemperaturen tot -15°C. De werking is zelfs gegarandeerd tot -25°C! U houdt het binnen dus altijd comfortabel warm en kunt bij vriesweer gerust die warme douche nemen...

Superzuinig toestel

Onze warmtepompen beantwoorden dankzij de innovatieve klimaattechniek nu al aan de Europese ecodesignrichtlijn (ErP). Ze hebben het laagste verbruik in de markt en vereisen enkel een absoluut minimum aan elektriciteit - maar die kunt u ook opwekken met zonne-energie. Logisch dus dat onze toestellen in de hoogste energie-efficiëntieklasse (A+++) zitten!

Ontdek alles over het nieuwe energielabel >>

Compact & design

Nieuwbouw of renovatie. Onze warmtepompen passen in elke woning. Ze regelen, afhankelijk van uw behoefte, de centrale verwarming, de warmwaterproductie én de koeling. Onze binnenunits zijn bovendien compact, makkelijk overal op te stellen en bijzonder stijlvol. Dankzij hun elegante ontwerp kunt u ze mooi in uw interieur te integreren.

Ecologische keuze

Kiezen voor een hernieuwbare energiebron is niet alleen een economische, maar ook een ecologische keuze. Omdat warmtepompen geen fossiele stoffen verbranden, stoten ze immers aanzienlijk minder CO2 uit. Tot 70% minder dan bij een klassiek verwarmingssysteem! Bij gebruik van groene stroom kunt u met een warmtepomp zelfs zonder enige CO2-emissie in de volledige warmtebehoefte van uw woning voorzien!

Slimme investering

De investering in een warmtepomp betaalt zich snel terug: dankzij het lage energieverbruik is de meerkost van de installatie (tegenover de traditionele systemen) in 3 tot 4 jaar (nieuwbouw) of 6 tot 7 jaar (renovatie) terugbetaald. Er is nu eenmaal slechts 25% elektriciteit nodig, de rest van de energie komt uit de natuur en is gratis! En vermits een warmtepomp weinig onderhoud vraagt en meer dan 20 jaar meegaat, is het zonder twijfel een duurzame investering.

Eenvoudige bediening

Onze toestellen zitten niet alleen in een oogstrelend design. Ze vallen ook op door hun hoog gebruikscomfort. Zo garandeert de geïntegreerde warmtepompregelaar een optimale en energiezuinige werking van de (vloer)verwarming. Met slechts vier knoppen bedient u de hoofdfuncties van het systeem en regelt u het dag- of weekprogramma van uw keuze. Gaat u op reis? Eén druk op de knop volstaat om de energiebesparende vakantiemodus te activeren! De informatieve display zorgt dat u op elk moment het overzicht bewaart.