Ontdek de Ecodan line-up

Wie vandaag aan nieuwbouw of renovatie denkt, komt vanzelf bij duurzaamheid uit. Ook voor de verwarming van de woning en de productie van sanitair warm water is iedereen het erover eens dat we af moeten van fossiele brandstoffen. Een warmtepomp is hiervoor het beste alternatief die heel wat voordelen biedt. Bij Mitsubishi Electric is er voor elk wat wils, maar onze toppers van het Ecodan en Geodan gamma zetten we graag in de spotlight!

Eerst en vooral is het belangrijk dat we het verschil kennen tussen 3 warmtepompsystemen:

lucht/lucht: bij een lucht/lucht warmtepomp staat er een buitenunit in de buitenlucht en zijn er binnenunits die lucht in de ruimte blazen (verwarmen en/of koelen)

lucht/water: bij een lucht/water warmtepomp staat er een buitenunit in de buitenlucht en een binnenunit in de berging die verbonden is met bv. vloerverwarming, radiatoren of convectoren.

grond/water: ook wel geothermische warmtepompen genoemd. Hierbij worden er boringen gedaan tot 150 meter diep om zo hernieuwbare energie uit de warmte van de grond te halen.

 
 
 
 
 

De Geodan Cylinderunit

Geodan Cylinderunit is een grond/water warmtepomp en haalt op een zeer efficiënte manier energie uit de bodem. De hydraulische module in de binnenunit brengt het water dat in de grond al is voorverwarmd op de gewenste temperatuur om de woning mee te verwarmen, of passief te koelen. Het is een slank en bijzonder compact vloermodel. Daarmee is het niet alleen makkelijk te vervoeren, maar ook eenvoudig te installeren in elke kelder of technische ruimte. Deze geothermische warmtepomp werkt op R32 koelmiddel en heeft hierdoor minder impact op het milieu. Het toestel heeft een buffervat van 170 liter netto inhoud voor sanitair warm water en haalt het laagste geluidsniveau in de markt: slechts 42 dB(A). Dat is te vergelijken met de stilte in de bibliotheek!

 
 
 

Ecodan Cylinderunit

De Ecodan Cylinderunit is een compacte lucht/water warmtepomp. Dit autonome toestel kan probleemloos worden gecombineerd met verschillende buitenunits. De cylinderunit beschikt over een geïntegreerde boiler met een netto inhoud van 200 of 300 liter en een multifunctionele regeling. Met deze regeling kan op basis van de buitentemperatuur de voorlooptemperaturen van twee verwarmingscircuits worden bepaald. 

 
 

Ecodan Hydrobox

De Ecodan Hydrobox, een lucht/water warmtepomp, verdeelt de warmte op een zo efficiënt mogelijke manier. Uitgerust met een bijzonder energiezuinige circulatiepomp vormt de hydrobox de perfecte aanvulling op het moderne lucht/water warmtepompsysteem. Het is mogelijk om de hydrobox te combineren met boilers van verschillende groottes. Een anti-legionellaregeling maakt de combinatie compleet. De bediening is uiterst gebruiksvriendelijk en het instellen van de regeling is heel eenvoudig.

Eén ding is zeker: de nieuwe generatie warmtepompen biedt heel wat mogelijkheden. Ben je op zoek naar een zuinige en duurzame verwarmings- of verkoelingstechniek?

Contacteer ons voor meer informatie over onze warmtepompsystemen.