Een warmtepomp plaatsen?

De installatie van een warmtepomp vraagt niet veel werk – en al zeker niet veel breekwerk. Toch laat je de plaatsing het best over aan een vakman. Die weet niet alleen precies welk type warmtepomp het meest geschikt is voor jouw woning, maar kan er ook voor zorgen dat het warmtepompsysteem volgens de regels van de kunst wordt geïnstalleerd.

Buitenunit, Binnenunit

Een binnenunit wordt bepaald in functie van de toepassing. Bij een lucht/water systeem heb je de keuze tussen een hydrobox of cylinder unit als binnenunit. Bij een lucht/lucht systeem kan je kiezen tussen verschillende types units en een keuze maken volgens design. De buitenunit wordt in beide gevallen altijd bepaald in functie van je binnenunit(s). De buitenunit wordt langs de gevel geplaatst of kan in sommige gevallen verder weg geplaatst worden. Afhankelijk van het vermogen kunnen leidingen met een lengte tot 80 meter worden gebruikt.

Lucht/lucht systeem

Binnen de lucht/lucht binnenunits kies je tussen wand-, vloer-, kanaal- en cassette-units. Elk van deze Mitsubishi Electric warmtepompen is ontworpen om u het perfecte binnenklimaat te geven. De finale keuze van binnenunit is afhankelijk van het gewenste comfort, de grootte van de ruimte en het ontwerp van uw woning. Bekijk alle types binnenunits van Mitsubishi Electric.

Lucht/water systeem

Bij een lucht/water systeem heb je de keuze tussen een hydrobox en een cylinder unit. De hydrobox is voorzien van energiebesparende componenten voor een zo efficiënt mogelijke werking. Bij de cylinder unit zijn deze componenten samen met een boiler in één omkasting geïntegreerd. De boiler inhoud van 200 liter dekt de dagelijkse behoefte aan sanitair warm water voor een gemiddeld huishouden. Meer gedetailleerde informatie over de verschillende types.

MEER WETEN OVER ONZE WARMTEPOMPEN? Contacteer een installateur