Om een ruimte te verwarmen wordt bij een lucht/lucht warmtepomp warmte uit de buitenlucht gehaald, om deze terug af te geven aan de binnenlucht. De lucht/lucht warmtepompen van Mitsubishi Electric kunnen ook omgekeerd gebruikt worden om de woning te koelen. 
Het voordeel van warmte uit de lucht halen, is dat lucht altijd en overal beschikbaar is. De Mitsubishi Electric warmtepompen behouden hun verwarmingsvermogen tot een buitentemperatuur van -15°C, waardoor u ook in strenge winters uw woning kunt verwarmen met uw warmtepomp. De installatie van een lucht/lucht warmtepomp neemt relatief weinig plaats in beslag. Ook de installatiehinder is minimaal. 

Een klein nadeel is dat de buitenunits van dergelijke installaties niet altijd van de mooiste zijn. Ook produceren ze een klein beetje geluid, ongeveer evenveel als een diepvries. 

Bij Mitsubishi heeft u de keuze uit 2 types buitenunits: de Monosplit (verwarmen en koelen van 1 lokaal/ruimte) en de Multisplit (verwarmen en koelen van meerdere lokalen/ruimtes). Voor de binnenunits is er bij Mitsubishi Electric keuze uit verschillende types wandunits, vloerunits, kanaalunits en cassette-units. Dankzij de verschillende designs kunt u de binnenunits altijd mooi integreren in uw interieur. 

Meer weten?