Bij een lucht/water warmtepomp wordt warmte uit de buitenlucht gehaald om deze terug af te geven aan het water van het centrale verwarmingssysteem in de woning. 

Het grote voordeel van een lucht/water warmtepomp is dat deze kan aangesloten worden op bestaande centrale verwarmingssystemen. Hoewel u een beter rendement zult halen door deze aan te sluiten op een verwarmingssysteem met een grote oppervlakte (zoals vloerverwarming, muurverwarming en plafondverwarming) kunt u de lucht/water warmtepomp ook aansluiten op een verwarming met gewone radiatoren.
Let op: het is aan te raden een warmtepomp te installeren in goed geïsoleerde, luchtdichte gebouwen.

Met de buitenunits van Mitsubishi Electric kunt u warmte uit de buitenlucht halen bij temperaturen tot -28°C, tot -15°C wordt het volle vermogen gegeven. U kunt dan ook het hele jaar door verwarmen met deze lucht/water warmtepomp. Dankzij de verschillende beschikbare buitenunits zijn de lucht/water warmtepompen van Mitsubishi Electric érg breed inzetbaar!

Een nadeel van een warmtepomp is dat de buitenunits er door technische noodzaak niet erg sexy uitzien. Ook kunnen ze wat geluid maken, maar niet meer dan een moderne vaatwasser.

Meer weten?