Het principe: hernieuwbare energie

Een warmtepomp gebruikt energie uit de natuur. Het is dus een ecologische én energie-efficiënte keuze. Het systeem haalt warmte uit de grond, uit het grondwater of, zoals in de meeste gevallen, uit de buitenlucht. Die gratis en hernieuwbare energie wendt een warmtepomp aan voor de verwarming van werk- of leefruimtes, voor sanitair warm water of zelfs voor de verwarming van het zwembad.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt heel eenvoudig. De thermische energie die aan de natuurlijke warmtebron (grond, water of lucht) wordt onttrokken, wordt afgegeven aan het warmteafgiftesysteem in het toestel. Een warmtedragend medium of koelmiddel stroomt tussen de warmtebron en het afgiftesysteem en regelt de temperatuur. 

De bediening

Is een warmtepomp makkelijk te bedienen? Absoluut! Net zoals bij een traditionele verwarmingsinstallatie kun je de warmtepomp eenvoudig regelen met een thermostaat. Met slechts vier knoppen bedien je de hoofdfuncties en regel je het dag- of weekprogramma naar keuze. Gebruikscomfort en functionaliteit gaan dus hand in hand.

Tip: Er bestaat ook een handige app waarmee je de verwarming makkelijk vanop afstand kunt bedienen.

Ontdek de MELCloud app

Waarvoor kan een warmtepomp dienen?

Ontdek de toepassingen van een warmtepomp.

TOEPASSINGEN

Wil je graag besparen op verwarming of koeling?

Wij helpen je graag om de juiste keuzes te maken! Laat je gegevens achter en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

¹ Ik heb het recht om deze toezegging op elk moment in te trekken.